4 redenen waarom je website een goed design moet hebben

De kracht van visueel aantrekkelijke websites: Laat je merk spreken

Naast dat de inhoud van je website belangrijk is, wil het oog ook wat. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je website niet alleen informatief is, maar ook visueel aantrekkelijk voor je bezoekers:

Branding

Door je merkidentiteit consequent toe te passen, kunnen bezoekers direct zien dat ze op de juiste plek zijn. Maak in één oogopslag duidelijk dat de website toebehoort aan jouw bedrijf. Dit kun je doen door je logo prominent weer te geven op de website. Gebruik ook je huisstijlkleuren in het ontwerp voor consistentie en herkenbaarheid.

Kies relevante afbeeldingen

Beelden spelen een cruciale rol om de aandacht te trekken van je bezoekers. Zorg ervoor dat je afbeeldingen relevant zijn voor je bedrijf, producten of diensten. Afbeeldingen met mensen hebben vaak een sterk effect, omdat ze emotionele betrokkenheid creëren. Laat de mensen op de afbeelding kijken naar waar je de aandacht heen wilt hebben. Zie het welbekende voorbeeld:

Kwaliteit en consistentie

Een samenhangende visuele presentatie draagt bij aan de professionele uitstraling van je merk. Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit die scherp en professioneel ogen. Vermijd wazige of pixelige afbeeldingen die de uitstraling van je website kunnen verminderen. Zorg er ook voor dat de stijl en het thema van de afbeeldingen consistent zijn met de rest van je website.

Witruimte

Witruimte, ook wel negatieve ruimte genoemd, is belangrijk voor zowel de leesbaarheid van je website als het benadrukken van belangrijke elementen. Door witruimte rond belangrijke elementen zoals koppen, call-to-action knoppen of afbeeldingen toe te passen, trek je de aandacht van de gebruiker naar die specifieke elementen. Dit helpt bij het sturen van de aandacht en het benadrukken van de belangrijkste boodschappen die je wilt overbrengen. Daarnaast zorgt witruimte tussen tekstblokken, alinea’s en andere elementen ook voor een betere leeservaring van je bezoekers.

Wil je een professionele website die hoe dan ook alle boxen afvinkt?
Dat kunnen wij voor je regelen! Neem contact met ons op.

bekijk ook deze insights