SEO, SEA, Social media?

Geen stress , wij regelen het.

Ben je op zoek naar een online marketing bureau? Dan helpen wij je graag verder! IDV is bedreven in webdesign en online marketing en ondersteunt al meer dan 10 jaar ambitieuze organisaties bij het verhogen van hun online vindbaarheid.

Resultaatgedreven Online Marketing

Online marketing bureaus zijn er in alle soorten en maten.  Veel organisaties willen graag hun online vindbaarheid verhogen maar zien door de bomen het bos niet meer. Wij proberen het makkelijk te maken. Samen gaan we in gesprek hoe we tot het beste resultaat kunnen komen. Daarbij stellen we eerst vast wat het doel is en kijken vervolgens hoe we dit doel kunnen bereiken. In sommige gevallen ontwikkelen we een nieuwe website en in andere gevallen gaan we gelijk aan de slag met zoekmachine optimalisatie, het opzetten van een zoekmachine advertentiecampagne of kijken we naar een social media strategie. In alle situaties is het maatwerk en lichten we de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek toe.

SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

Voor IDV is zoekmachine optimalisatie altijd een belangrijke focus geweest. De kans is groot dat je deze pagina in Google gevonden hebt door op een zoekterm als ‘reclamebureau Zaanstreek’ te zoeken. Dit maakt precies duidelijk waarom zoekmachine optimalisatie zo belangrijk is. Door webteksten te optimaliseren, een goede website structuur op te zetten en ook de autoriteit van websites te verhogen (middels linkbuilding) maken wij websites vindbaar in Google. Let wel: dit is een strategie van de lange adem. Verwacht niet binnen twee maanden resultaat te zien. Het verbeteren van organische posities in Google heeft tijd nodig. Wij proberen vooraf een inschatting te maken op welke termijn we resultaat verwachten. Zo maken we vooraf altijd een plan van aanpak waarin we specificeren hoeveel maanden we nodig verwachten te hebben voordat er significant resultaat geboekt zal worden.

SEA (Zoekmachine adverteren)

Wil je binnen een paar dagen al bezoekers naar je website? Dan is zoekmachine optimalisatie vaak geen goede optie. Daar waar zoekmachine optimalisatie een strategie van de lange adem is, kan je door te adverteren in Google al binnen een paar dagen bezoekers naar je website krijgen. Daarbij betaal je advertentiekosten die je van tevoren kunt bepalen. Zo kun je een limiet per klikkosten instellen waarbij je dus precies weet hoeveel je betaalt om een bezoeker naar je website te sturen. Door vervolgens verder te sturen op klikprijzen, zoektermen en biedstrategieën werken we toe naar een optimale campagne. Deze sturen we maandelijks bij op basis van nieuwe kansen en daarbij scherp de concurrentie in de gaten houdend.

Veelgestelde vragen

Bij zoekmachine adverteren koop je advertentieruimte op Google en verschijnt je website onder het kopje met advertenties en betaal je per klik aan Google. Bij zoekmachine optimalisatie betaal je geen klikkosten en scoor je hoog in Google in het ‘organische’ deel omdat Google jouw website als meest relevant en autoritair ziet voor de zoekterm. Dit kun je alleen bereiken door betere teksten op je website te hebben, een gebruiksvriendelijkere website en een goede reputatie te krijgen.
Graag ontvangen wij de teksten voor op de website en eventueel beeldmateriaal voordat we aan de slag gaan met de bouw van de website. Mocht je liever zelf geen website teksten schrijven, dan hebben wij ook een tekstschrijver die je hierbij kan ontzorgen. We raden altijd aan om op websites zo veel mogelijk eigen beeldmateriaal te gebruiken. Wanneer er geen beeldmateriaal is, dan kiezen we er vaak voor om stockfoto’s te gebruiken van diverse gratis en betaalde commerciële beeldbanken. In dat geval kunnen wij het beeldmateriaal bij elkaar zoeken of mag jij dit zelf doen en vervolgens aanleveren.
Wij onderscheiden ons op verschillende manieren van andere webdesignbureaus. We zijn kleinschalig en hebben daarmee onze persoonlijke aanpak kunnen behouden. Wij zijn geen massa-bureau waarbij er gelijktijdig tientallen projecten lopen. In plaats daarvan proberen wij slechts drie tot vier lopende projecten op hetzelfde moment te hebben. Hierdoor kunnen wij de tijd nemen voor iedere opdrachtgever. Daarnaast zijn er op dit moment veel ‘cowboy’ webdesignbureaus die het aan specialistische kennis ontbreekt. Dit zijn bedrijven die voor iedere klant hetzelfde template gebruiken, twee kleuren aanpassen, teksten erop knallen en de website live zetten. Wij proberen ons te onderscheiden door unieke websites te bouwen met een aansprekend design waarbij functionaliteit voorop staat. Een resultaatgedreven website zonder te veel ditjes en datjes, maar met snelle laadtijden. Door onze actuele kennis zorgen we ervoor dat jij je concurrent voor blijft. Dit doen we al ruim 20 jaar voor honderden verschillende opdrachtgevers. We helpen ambitieuze organisaties uit heel het land dus schroom niet om ons een berichtje te sturen! Benieuwd wat anderen over ons zeggen? Lees gerust de Google Reviews. We worden beoordeeld met 4.8 sterren.
Hoe lang een SEO-traject duurt hangt geheel af van zowel de uitgangssituatie als de doelen. Wanneer je reeds een goede website hebt, enige backlinks al hebt verkregen en goede wetteksten hebt, dan is het minder werk om de website te optimaliseren. We kunnen dan gelijk meer aandacht besteden aan het verbeteren van de reputatie van de website middels lintbuilding. Daarnaast geldt ook dat de duur van het traject afhangt van de gewenste resultaten. Wanneer je op een zoekwoord wil scoren waar nog niet heel erg veel concurrentie zit, dan zal het traject eerder afgerond zijn dan wanneer je in een zeer concurrerende markt wil scoren. We maken vooraf altijd een prognose van de verwachte trajectduur. Dit is slechts een inschatting, maar geeft wel een goed beeld van de trajectduur.
Op basis van een eerste gesprek doen wij een concreet en scherp voorstel. Daarin lichten we toe wat we voor je kunnen doen, welk prijskaartje daar aan hangt en hoe lang de trajectduur is. Als dit voorstel in lijn is met je verwachtingen, gaan we graag voor je aan de slag. Daarbij hebben we maandelijks meerdere contactmomenten waarin we resultaten delen, mogelijkheden bespreken en zo gezamenlijk de beslissingen maken die het beste zijn voor jouw organisatie.
Wij geloven in onze diensten en hanteren slechts kortlopende contracten. Kortom, je zit maximaal 6 maanden vast aan een SEO/SEA traject, aangezien dat de minimale duur is om enig resultaat te behalen. Na deze periode kan je maandelijks opzetten zonder dat we nog extra kosten rekenen. Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Doordat we niet met langdurige (meerjaarlijkse) contracten werken, zorgen we ervoor dat we er iedere maand het maximale aan doen om mooie resultaten te boeken. Hierdoor zorgen we dat je de concurrentie voorblijft 😉

Adverteren op Facebook, Instagram, Snapchat of TikTok?

Social media-marketing is een breed begrip. Je kunt hierbij denken aan het uitbesteden van het beheer van je sociale kanalen of aan het opzetten van een campagne. Onze content creators onderhouden bedrijfspagina’s door regelmatig leuke content te delen. Ze weten precies hoe ze iemands aandacht kunnen trekken en vasthouden. En als belangrijkste: hoe ze iemand aanzetten tot de gewenste actie, zoals een contactformulier invullen of je product kopen. Daarnaast zijn we ook actief in het opzetten van Snapchat, TikTok, LinkedIn, Facebook- of Instagramcampagnes. Dit is een andere expertise dan het adverteren in Google, omdat hier andere tools en strategieën voor gebruikt worden.

Duur van het traject
Afhankelijk van je wensen wordt er een plan gemaakt. Wil je alleen het beheer van je social media-kanalen uit handen geven? Dan kun je hier vaak op korte termijn mee ontzorgd worden. Mocht je een social media-campagne op willen laten zetten, dan kan het een paar weken duren voordat deze gebouwd en geoptimaliseerd is.

Interesse in online marketing?

Vul geheel vrijblijvend onderstaand formulier in!

Als u op verzenden drukt, gaat u akkoord met ons Privacystatement.

Zij gingen je o.a. al voor.: